maanantai 23. helmikuuta 2015

Luontopolkua kuljettu eteenpäin kuusi viikkoa ja matkalla on tapahtunut ja tehty kaikenlaista.

Ensimmäinen viikko alkoi tutustumisella Etappin sekä luontopolku pajalla olijoihin olioihin. Eräänlaisin tutustumisleikein oppi jotain asioita tuikituntemattomista ihmisistä sekä ensimmäinen retkipäivä toi mukanaan erinäisiä tehtäviä joiden tarkoitus oli kehittää ihmisten toimimista yhtenä ryhmässä.


Toisella viikolla aloimme suunnittelemaan ensimmäistä yön yli reissua joka siis sisällöltään oli varsin mielekäs monelle, koska pääsimme rakentamaan kahta iglua. Polulta oli muutama henkilö lähtenyt muille teille, mutta saimme onneksi igluleirille pari uutta henkilöä. Hommaa siis riitti jokaiselle ja saimme homman hoidettua vaikka emme ketään oikeastaan edes tunteneet toisiamme, mutta silti asiat tuli hoidettua.


Viikko kolme sisälsi pikaisen valokuvauskurssin jossa käytiin siis lävitse kameran eri ominaisuuksia sekä erilaisia kuvausmenetelmiä. Kurssin jälkeen lähdimme porukalla kävelemään Etapin lähimaastoon jokaisella oma kamera mukanaan. Matkalla jokainen otti kuvia siitä mistä itse halusi eikä siis pidetty mitään kiirettä. Kun kävelee ja keskittyy enemmän siihen mitä ympärillä tapahtuu saattaa huomata erilaisia asioita mitä ei normaalisti ehkä huomaisi. Teimme myös voimavarakartan johon laitoimme vahvuuksiamme, heikkouksiamme sekä esteistä ja mitä tarvitsemme ylittääksemme ne.


Neljäntenä viikkona kävimme palolaitoksella kuuntelemassa paloturvallisuuden tärkeydestä sekä harjoittelimme sammutuspeitteen sekä vaahtosammuttimen käyttämistä oikeaoppisesti. International Wilderness Guidella oli näyttökoe Seitsemisessä ja me toimimme heidän asiakkainaan. Näyttökoe sisälsi kyydin Etapilta Seitsemiseen ja siellä sitten IWG:n opiskelijat kertoivat meille lumikenkäilystä ja sen historiasta sekä miten lumikenkiä käytetään. Teoreettisen pikakurssin jälkeen teimme muutaman tunnin lumikenkäilyretken Seitsemisen kansallispuiston kauniissa maisemissa.


Viides viikko oli tutustumisviikko. Ensiksi kävimme tutustumassa Tampereen Nuortentaloon joka on suunnattu 18-29 vuotiaille ja sieltä saa apua asuntoasioihin tai ihan mihin vaan elämään liittyvään. Etapilla kävi myös Tredulta henkilö kertomassa eri aloista joita on tarjolla ja minkälaisia opiskeluvaihtoehtoja olisi, että tekeekö ammattitutkinnon vai oppisopimustutkinnon. Moreniasta kävi henkilö myös kertomassa kierrätyksen tärkeydestä, energian säästämisestä sekä muista ympäristöasioista joista ihmisten tulisi tietää sekä tiedostaa niiden tärkeys. Kävimme Kirskaanniemessä kuvaamassa jokaiselle oman kuvasarjan (teeman sai ite päättää), josta yhdestä saa valokuvan muistoksi.


Kuudentena viikkona kävimme tutustumassa TAKKiin missä koulutetaan monen eri alan osaajia. Kävimme myös Ammejärven laavulla keskustelemassa pajalaisten kokemuksista eri työpaikoissa sekä minkälaisia koulutuksia ihmisillä on. Tai jos on käynyt joitain kouluja, mutta ei ole käynyt niitä loppuun niin kokemuksia myös niistä.

Miksi luontopolulle!???

nykyisten pajalaisten ajatuksia miksi hakivat tänne.

"Hain pajalle koska pidän luonnosta ja retkeilystä."

"Tampere-elämäni aktiivisin talvi ulkoilua puolesta tämän pajan kautta. Todella puhdistavaa käydä nuotioreissuilla. Luontoihmisenä pajasta kuuleminen sai minut heti hakemaan. Tuli sopivaan saumaan. Miellyttävää tekemistä, mukavia ihmisiä, mahdollisuuksia avartavaa ja varmasti uusia kivoja kokemuksia."

"Erilaisen asiakastyön perässä jossa luonto on lähellä ihmistä."

"Suunnan löytämisen toiveissa tänne hain."

"Halu retkeillä ja olla luonnon kanssa suhteessa."

"Luonto on rauhoittava ja inspiroiva, hyvä työympäristö! Jos ei tiedä mitä tekis niin täällä saa vaihtoehdoista selvää!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti