maanantai 16. maaliskuuta 2015Tämänkertainen blogiteksti esittelee teille luontopolun 11. kalenteriviikkoa.

Viikko-ohjelma:

ma: Pajapäivä
ti: Avoimet ovet
ke: Tutustuminen Osaraan
to: Tutustuminen Oppisopimuskeskukseen
pe: Vapaata edellisviikon leirin ansiostaPajapäivät

Pajajaksollamme on yhteensä kahdeksana päivänä ''pajapäivä'', mikä tarkoittaa sitä että se päivä käytetää toisen pajan tiloissa ja touhuissa.
-Leirivälinepajalla ollaan tarkistettu ja kunnostettu vuokralta palautettuja leirivälineitä, kuten telttakeppien teippailua ja reikien paikkailua kankaista.
-Mediapajalla Joni antaa valita kolmesta tehtävästä mielenkiintoisimman ja tietääkseni kaikki on valinnut tehtäväkseen suunnitella logoa Adobe illustratorilla.
-Autopajalle ihmiset tuo autojaan huollettaviksi ja korjattaviksi. Kun joku luontopolkulaisista pääsee autopajalle pajapäivänä, on tiedossa hommailun sivusta seuraamista. Katsomallakin oppii jos on kiinnostunut. Opin autopajapäivänäni jotain jarrupaloista.
-Puupajalla on tehty kevyttä kunnostusta perinteisillä välineillä. Naulojen irrottelua, hiomista, maalausta. Sinne tuodaan toivottomia tapauksia, lähinnä huonekaluja, joista loihdimme kuin uusia. Tällä kerralla pari tyyppiä väsäsi puukylttejä seuraavan päivän avoimia ovia varten.
-Pajapäivänä joku on aina kirjottamassa tätä blogia. Tänään pääsi mainitsematon minä näppäimistön ääreen.
-Pyörä-ja siivouspajalla meillä ei ole ollut vierailua pajapäivinä.


Autopajaa koristaa tulppasiili

Avoimet ovet

Järjestimme avoimet ovet koko Etapin kanssa. Ihmiset saivat tulla tutustumaan meidän tarjontaan ja mahdollisuuksiin. Pystytimme takametsään nuotiopaikan louen kera, joiden äärellä paistettiin lettuja ja juotiin pakuriteetä tai nokipannukahvia. Se oli meidän metsäpiste, johon myös oli tarkotus tulla lumikenkäilyä, mutta lumettomuus esti sen. Lumikengät olivat kuitenkin näytillä. Oli mukava nähdä kun ihmiset tuli rohkeasti itse paistamaan lettuja ja kahveet maistui. Yllättävän paljon ihmisiä kävi siinä vierailemassa, melkein olisi saanut olla enemmän istuma- ja paistopaikkoja. Kolme lettupannua oli jatkuvassa käytössä koko pari tuntia. Äärettömän hyviä lettuja olivatkin. Toinen piste oli meidän ruokailutilassa. Näytöltä pyöri luontoaiheisia kuvia. Leirivälineellä pyöri videoita ja oli rinkan painon arvailua.


Paikalla kävi useita ryhmiä eikä hiljaisia hetkiä tullut.


Asiakkailla letut paistumassa.

Osara
Keskiviikko oli varattu vierailupäiväksi jolloin kävimme Osaralla. ''Osara on monipuolinen maaseutualojen oppilaitos keskellä kaunista ja viljavaa kulttuurimaisemaa'', Kertoo Osaran kotisivut. Päivä oli ihanan keväinen ja aurinko paistoi. Esittelijäherra oli hauska heppu ja piti kivan rennon kierroksen. Näytti rakennuksia ja eläimiä. Luokkia ja ympäristöä. Saimme pientä makua myös opetuksesta. Kokeiltiin luonnonkäsitöitä, kiikaroitiin joutsenia ja tsekkailtiin pakuria. Mielenkiintoinen ja kaunis paikka!


Oppisopimuskeskus
Torstai se oli päivän päivä. Tultiin Pajalle. Aamupalan jälkeen lähdettiin Hervantaan ja käytiin oppisopimuskeskuksen (Tredun) luennolla. Sieltä päästyämme kello oli 10:30 ja päivä oli päättynyt. Tämä oli myös viimeinen päivä kolmen viikon jaksoa eräopas-työharjoittelijallamme Petrillä. Kiitos sinulle!


Kuvassa Petrin tekemä kreisinuotioherkku. Marjoja, kermaa, kinuskia, juustoleipää.. mmm..

Vapaapäivä
Toinen vapaa perjantai peräkkäin! Leiriyöt korvataan vapaapäivällä ja Anjalassa niitä öitä oli 3.


Kuva liittyy. Katin vapaapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti